El període de presentació de candidatures als Premis Sonor tanca amb prop de 200 podcasts inscrits

Paral·lelament, un total de 2.268 persones han presentat propostes per a la categoria de ‘Premi del públic’ i avui comença la ronda de votacions entre les cinc que han obtingut més suport

El període de presentació de candidatures tanca amb gairebé 200 podcasts en català

El passat dijous 31 de març va acabar el termini de presentació de candidatures als Premis Sonor, organitzats per LA MIRA, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, el patrocini de TRAM i el suport d'iVoox i Estrella Damm, que reconeixeran els millors podcasts difosos durant l’any 2021. Fet el recompte, l’organització celebra l’èxit d’aquesta primera edició, en la qual s’han presentat 168 podcasts diferents. Una xifra que augmenta a prop de 200 tenint present que alguns opten a imposar-se en més d’una categoria.

Amb aquestes dades es fa evident la importància i la necessitat que hi havia de reconèixer i, sobretot visibilitzar, el talent dels Països Catalans que aposta per crear contingut en català. I és que el podcast s'ha convertit en els darrers anys en un dels productes comunicatius estrella i a casa nostra esdevé una palanca per a l’ús, difusió i preservació de la llengua catalana.

Durant les properes setmanes els membres del jurat analitzaran les candidatures presentades i duran a terme la deliberació de les propostes guanyadores, que es donaran a conèixer durant la gala d’entrega de premis que tindrà lloc el proper dilluns 13 de juny a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. La gala, patrocinada per TRAM, també es podrà seguir en directe a través de les emissores de Catalunya Ràdio.

Un jurat d’experts atorgarà els següents guardons: millor podcast de ficció, millor podcast de narrativa no-ficció (inclou periodisme i investigació periodística), millor podcast d’entreteniment (inclou humor), millor podcast conversacional, millor podcast publicitari (branded-podcast) i millor podcast d’innovació. A més, i a proposta seva després d’analizar tots els espais, lliurarà aquests premis: millor realització i disseny sonor, millor guió (idea original), millor producció i millor podcaster (presentador/a, conductor/a).

Una de les categories d’aquests premis, però, no recau en mans del jurat sinó del públic. El 31 de març també va tancar el període de presentació de podcasts per a la categoria ‘Premi del públic’ amb 2.268 propostes que podien presentar tant els realitzadors com els oients. Des d’aquest mateix dilluns, 4 d’abril, i fins al 22 d’abril s’obre el període de votació entre les cinc propostes que han obtingut més suport. Tothom pot votar a través d’aquest enllaç la que creu que mereix aquest guardó:

Llarga vida als Premis Sonor i als podcasts en català!

Ho organitza:

LA MIRA
LA MIRA
Xadica
Xadica

Amb la col·laboració de:

Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio

Amb el patrocini de:

TRAM
TRAM
Departament de Cultura
Departament de Cultura

Amb el suport de:

ivoox
ivoox
Estrella Damm
Estrella Damm